Segla på er Svensexa!

Vi arrangerar segling under svensexor på Värmdö och i Stockholms Skärgård!
Be om offertLäs mer

en perfekt svensexa

Jollekappsegling som blir er svensexas höjdpunkt!
Vi på Seglingsevent arrangerar årligen ett antal seglingar åt svensexor. För många utgör ofta seglingseventet den perfekta starten på svensexan med lagom mycket kamp och upptåg. Andra svensexor börjar med någon aktivitet på fastlandet och låter sedan svensexan övergå till ett skärgårds-event genom kappseglingen hos oss, för att sedan avrunda svensexan med middag och övernattning på något av våra tips på bra krogar och konferensställen i skärgården.
Svensexans båtval
När man vill ha en svensexa med något mer av happening över sig passar en kort seglarskola med efterföljande kappsegling i Optimistjolle bäst. Inte sällan har brudgummen gjort anspråk på att vara en storseglare...
Har svensexan en något mer seriös inriktning, kan en regelrätt regatta i våra flermansjollar skapa en härlig känsla av sammanhållning. Hör av er till oss för en diskussion om vad som passar er svensexa bäst. Sedan starten 2006  har vi hittills inte misslyckats med att leverera ett toppen-event

Vårt upplägg

Ni väljer själv format, men populärast är en kappsegling.

Ett inte ovanligt upplägg är detta:
 • Hämtning med båt från Stavsnäs
 • Samling och välkomstfika hos oss på den vackra skärgårdsön Runmarö.
 • Kort seglarskola på land
 • Genomgång och gemensam riggning av jollarna
 • Kappseglingsinstruktion
 • Sjösättning och litet träning på vattnet
 • Korta kappseglingar - så många som hinns med
 • Om ni är fler deltagare än båtar, sker det i heat med finaler
 • Vi går iland, tar upp och riggar av jollarna gemensamt
 • Prisutdelning, någonting läskande och en summering av intressanta episoder från regattan
 • Avfärd, kanske promenad till en måltid på restaurangen Svängen på Runmarö eller båtfärd till annan närbelägen skärgårdskrog

Lång erfarenhet

Vi har i många år arrangerat omtyckta seglingsevent för både företag och privatpersoner. Den erfarenheten gör att vi vet vad som krävs för ett lyckat arrangemang. Vi ser till att både de erfarna seglarna och de deltagare som aldrig suttit i en båt tidigare får ut maximalt av eventet.
Några företag som har anlitat oss:

Platser

Vår bas är på Runmarö i Stockholms skärgård och gör ofta våra event här. Vi ordnar transport med båt till och från Stavsnäs vinterhamn. Under sommarloven arrangerar vi seglarskola på fem olika platser runt Värmdös fastland och kan därför erbjuda seglingsevent även på dessa platser. Självklart kan vi även komma till en plats som ni bestämmer. Fråga oss, så får vi göra en bedömning.
Vi har också flera samarbetspartners, vilket gör att vi kan arrangera fina seglingsarrangemang även på andra platser.

Våra båtar

Ni kan välja mellan två olika sorters jollar. Vilken typ ni väljer beror antagligen på gruppens storlek, kunskapsnivå och sammansättning, samt vilken plats som ni väljer att segla på. De två jollesorterna vi erbjuder är Tvåkrona och Optimistjolle. Nedan kan ni läsa mer om de två olika segeljollarna.
Optimistjolle
Optimistjollen är en barn- och ungdomsbåt som även kan seglas av vuxna. I optimistjollen seglar man en person i varje båt. Optimistjollen passar bra för event då fokus ligger på att ha kul och då man inte har något emot att bli lite blöt. Vi har 28 optimistjollar att tillgå.

Optimistjollen är ett populärt alternativ under sommarmånaderna och brukar framför allt tilltala kompisgäng under exempelvis Svensexor och Möhippor.
Optimistjolle
Flermansjolle
Flermansjollen Tvåkrona seglas av 2-3 personer.
Jolletypen är mycket uppskattad eftersom den är lagom utmanande, även för den avancerade seglaren. Ett bra teamwork gör verkligen skillnad. Vi kan mönstra upp till tretton Tvåkronor vilket gör att vi kan ha maximalt 39 seglare på vattnet samtidigt!

Tvåkronan är vårt populäraste alternativ för företagsevenemang.
Flermansjolle
Har ni svårt att bestämma er för vilken båtsort som passar just er? Hör av er till oss så vägleder vi er!

Kontakta oss!

Hör av dig för att få veta mer och diskutera ert upplägg
Kontakta oss

Seglingsevent.se är en integrerad
del av Värmdös största seglarskola, Stockholms Jolleskola och har arrangerat seglingsevent sedan starten 2006. Vi arbetar i nära samarbete med vår moderklubb Runmarö Yacht Club.