Segla på Företags–konferensen!

Vi arrangerar segling som företagsevent på Värmdö och i Stockholms Skärgård!
Be om offertLäs mer

Ett perfekt Företagsevent

Jollekappsegling som företagskonferensens höjdpunkt!
Vi på Seglingsevent.se arrangerar årligen ett antal företagsseglingar. Det utgör den perfekta teambuilding-aktiviteten där vi sätter ihop besättningar som verkligen tvingas samarbeta på ett mycket positivt sätt.
Läs om vårt upplägg av ett seglingsevent längre ned på sidan.
Att förlägga hela eller delar av er företagskonferens till vår vackra skärgård skapar en go känsla för alla med en relation till segling och skärgård. Alla de som besöker skärgården för första gången eller som aldrig har seglat förut, får en upplevelse de aldrig kommer att glömma. Eftersom vi alltid börjar med en kort seglarskola får alla deltagarna i seglingseventet en chans att lära sig något nytt och får en gemensam bas att utgå ifrån. Efter seglarskola och kappsegling hos oss kan företagskonferensen med fördel fortsätta med äkta konferens, middag och övernattning på något av våra tips på bra krogar och konferensställen i skärgården.
Val av båtar till ert seglingsevent
Vid företagskonferenser är blandningen av erfarenhet, ålder och kynne ofta stor och då passar det bäst att använda våra flermansjollar som seglas av 2-3 personer. Tro oss, teambuilding-effekten blir helt otrolig!
Om man vill ha ett seglingsevent med något mer av happening över sig, passar en kort seglarskola och kappsegling i Optimistjolle bäst. Inte sällan har chefen gjort anspråk på att vara en storseglare...  Men vid seglingsevent i Optimistjolle är det bra om vattentemperaturen inte är allt för låg.
Hör av er till oss för en diskussion om vad som passar er bäst. Sedan vår start 2006 har vi hittills inte misslyckats att leverera ett toppenevent.

Vårt upplägg

Ni väljer själv format, men populärast är en kappsegling.

Ett inte ovanligt upplägg är detta:
  • Samling och välkomstfika på en vacker plats i skärgården
  • Kort seglarskola på land
  • Genomgång och gemensam riggning av jollarna
  • Kappseglingsinstruktion
  • Litet träning på vattnet
  • Korta kappseglingar - så många som hinns med
  • Om ni är fler deltagare än båtar, sker det i heat med finaler
  • Vi riggar av jollarna gemensamt och går iland
  • Prisutdelning, någonting läskande och en summering av intressanta episoder från regattan
  • Avfärd, en promenad eller båttur till en närbelägen skärgårdskrog

Lång erfarenhet

Vi har i många år arrangerat omtyckta seglingsevent för både företag och privatpersoner. Den erfarenheten gör att vi vet vad som krävs för ett lyckat arrangemang. Vi ser till att både de erfarna seglarna och de deltagare som aldrig suttit i en båt tidigare får ut maximalt av eventet.
Några företag som har anlitat oss:

Platser

Vår bas är på Runmarö i Stockholms skärgård och gör många av våra event här. Vi ordnar transport med båt till och från Stavsnäs vinterhamn. Under sommarloven arrangerar vi seglarskola på fem olika platser runt Värmdös fastland och kan därför erbjuda seglingsevent även på dessa platser. Självklart kan vi även komma till en plats som ni bestämmer. Fråga oss, så får vi göra en bedömning.
Vi har också flera samarbetspartners, vilket gör att vi kan arrangerar fina seglingsarrangemang på andra platser.

Våra båtar

Ni kan välja mellan två olika sorters jollar. Vilken typ ni väljer beror antagligen på gruppens storlek, kunskapsnivå och sammansättning, samt vilken plats som ni väljer att segla på. De två jollesorterna vi erbjuder är Tvåkrona och Optimistjolle. Nedan kan ni läsa mer om de två olika segeljollarna.
Optimistjolle
Optimistjollen är en barn- och ungdomsbåt som även kan seglas av vuxna. I optimistjollen seglar man en person i varje båt. Optimistjollen passar bra för event då fokus ligger på att ha kul och då man inte har något emot att bli lite blöt. Vi har 28 optimistjollar att tillgå.

Optimistjollen är ett populärt alternativ under sommarmånaderna och brukar framför allt tilltala kompisgäng under exempelvis Svensexor och Möhippor.
Optimistjolle
Flermansjolle
Flermansjollen Tvåkrona seglas av 2-3 personer.
Jolletypen är mycket uppskattad eftersom den är lagom utmanande, även för den avancerade seglaren. Ett bra teamwork gör verkligen skillnad. Vi kan mönstra upp till tretton Tvåkronor vilket gör att vi kan ha maximalt 39 seglare på vattnet samtidigt!

Tvåkronan är vårt populäraste alternativ för företagsevenemang.
Flermansjolle
Har ni svårt att bestämma er för vilken båtsort som passar just er? Hör av er till oss så vägleder vi er!

Kontakta oss!

Hör av dig för att få veta mer och diskutera ert upplägg
Kontakta oss

Seglingsevent.se är en integrerad
del av Värmdös största seglarskola, Stockholms Jolleskola och har arrangerat seglingsevent sedan starten 2006. Vi arbetar i nära samarbete med vår moderklubb Runmarö Yacht Club.